ORIGINÁLNÍ PRAVÁ SŮL INKŮ. Inkové získávali sůl již před stovkami a stovkami let. Těžili ji v kopcích nad údolím řeky Urubamba, nedaleko Cuzca. Nikoli z mořské vody, ale v horách ve výšce kolem 3000 metrů.
Silně slaný horký pramen, který zde tryská ze země, rozvedli do tisíců malých bazénků. O další proces se postaralo slunce, voda se odpařovala a dělníci sbírali sůl.Těmto inckým solným dolům se říká jednoduše Salinas. Jsou využívány dodnes.Sůl dodává potravě zajímavou chuť a organizmus doplňuje potřebnými minerály. Je velmi ceněna špičkovými kuchaři na světě a hojně užívána k přípravě různých specialit. Zlepšuje chuť všech pokrmů. Hodí se k přípravě prakticky všech jídel: ryb, mořských plodů, masa, omáček, polévek, salátů, teplé i studené kuchyně. Dokonce zlepšuje chuť ovoce i zeleniny - jablka, rajčata, okurky...atd.
Sůl Inků pochází z tajemného pramene z útrob majestátné hory. Z čisté, panenské a těžko přístupné oblasti peruánských And.
Našemu tělu vyváženě dodává všechny potřebné minerály, které jsou plně vstřebatelné. Sůl není nijak upravována. Dnes je dokonce i upravována mořská sůl díky znečištění vody.
Sůl je nasycena přírodními minerály. Obsahuje především železo, vápník, hořčík, zinek a měď.
Složení: 100% čistá, originální, růžové zlato přímo z Maras.
Původ: Peru