Mandle loupané (500g)

Dostupnost:skladem
Číslo produktu:142
Výrobce:Wolfberry ČR
Cena s DPH:170 Kč
Do košíku:

Popis produktu Mandle loupané (500g)

Mandle natural,loupané (Amygdalus communis) je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné rostoucí převážně v subtropech. Botanicky se jedná o příbuzné meruněk a  pravděpodobně pocházejí z Řecka,odkud se pak tradice pojídání křupavých mandlí rozšířila do celého světa,nicméně asi dva tisíc let př.n.l. již kulturní mandloň pěstovali Číňané.Mandle obsahují hodně zdravých mastných kyselin,vlákniny, bílkovin,hořčíku a vitamínu E.Jsou zásobárnou mononenasycených tuků,které kromě pozitivního vlivu na hladinu LDL cholesterolu,působí kladně také na naše srdce. Tyto tuky zaujímají asi 70 % z jejich celkového objemu,proto mandle konzumujeme v přiměřeném množství a denní dávka by "neměla" přesáhnout 50g.Mandle jsou skvělým zdrojem antioxidantů,ty pomáhají chránit naše buňky před oxidativním stresem,který je příčinou stárnutí a mnoha onemocnění. Je nutností upozornit,že tyto silné antioxidanty jsou obvykle uloženy na povrchu ořechu v jeho hnědé vrstvě (slupce),proto mandle, které jsou slupky zbaveny, obsahují menší množství těchto látek a nejsou tak zdraví prospěšné jako mandle se slupkou! Tím,že nám mandle napomáhají zbavit se volných radikálů působících v buňkách a tkáních člověka,dokáží zabránit vzniku rakoviny a poškození srdce či cév. Poslední studie dokonce ukazují, že mohou snížit riziko vzniku Alzheimerovy choroby.To není zdaleka vše co nám mandle nabízí.Jsou také zdrojem stopových prvků,jako již zmíněného hořčíku, vápníku,draslíku,zinku a selenu.Mandle jsou jedním z nejlepších zdrojů vitamínu E na světě.Již 20 gramů mandlí obsahuje 37% doporučené denní dávky vitamínu E.Navíc obsah poměrně velkého množství hořčíku,pomáhá regulovat zvýšený krevní tlak,nezávisle na přítomnosti nebo nepřítomnosti obezity. Zhruba 35% lidí trpících cukrovkou druhého typu má nízké hladiny hořčíku v krvi.Jeho zvýšením lze podpořit funkci inzulinu a tím lépe upravovat hodnoty krevního cukru.
Mandle obsahují málo sacharidů,ale hodně vlákniny,která zvyšuje pocit sytosti a samozřejmě pomáhá při hubnutí.V kombinaci s dalšími doplňky jsou mandle ideální položkou ve vašem jídelníčku, pokud se snažíte zbavit přebytečných kil,což je podloženo mnoha studiemi.
Mandlovník je kultivován už čtyři tisíce let. Dnes se pro obchodování pěstuje hlavně v Kalifornii (USA),Středomoří,Pákistánu,Chile,Turecku a Iránu.

Země původu: USA