Rýžový olej (500ml)

Dostupnost:skladem
Číslo produktu:043
Výrobce:Wolfberry ČR
Cena s DPH:100 Kč
Do košíku:

Popis produktu Rýžový olej (500ml)

Rýžový olej  je  vysoce kvalitní rostlinný produkt s unikátními léčivými účinky. Obsahuje vitamíny A, PP, E, skupiny B, velké množství mastných kyselin (46% kyseliny olejové, 36% linolové a 1% linolenové).Díky svému složení má výrazné preventivní vlastnosti.Množství vitaminu E mu zabezpečuje označení přírodní antioxidant a taktéž pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi.

Rýžový olej zpomaluje proces stárnutí a je nezbytným nástrojem v boji proti volným radikálům.

Je bohatý na tokoferol a tokotrienol, což jsou přirozeně se vyskytující typy vitamínu E, tokotrienol je navíc velmi vzácná látka, která se běžně nevyskytuje, ale právě rýžový olej je na ni bohatý. 100 g rýžového oleje obsahuje neuvěřitelných 38.3 mg vitamínu E, přičemž referenční hodnota příjmu je 12 mg, navíc je v něm i 900 mg gamma oryzanolu což je látka, jehož částí je také kyselina ferulová, která je několikanásobně vyšší antioxidant než vitamín E. Tato fakta svědčí o tom, že rýžový olej patří k nejvšestrannějším olejům.

Použití rýžového oleje v kuchyni je výhodné i z ekonomického hlediska, neboť v procesu vaření je jeho spotřeba až o 20% nižší v porovnání se spotřebou jiných rostlinných olejů,protože se díky lehké viskozitě minimálně vsakuje do smažených pokrmů a navíc je i velmi hodnotný po nutriční stránce.

Je ideální pro smažení,pečení a fritování protože má vysoký bod přepálení, (kouřový bod je od 215°C).Perfektně se taktéž hodí do pečiva,salátových zálivek,dipů a  marinád.

Vyrábí se extrakcí z výživných rýžových klíčků a otrub jasmínové rýže z Thajska. Olej se po tomto procesu rafinuje a výsledným produktem je volně tekoucí kapalina bez zakalení se zlatou barvou a neutrální chutí i vůní, které po zahřátí přechází jemně k oříškovým akcentům.Nezanedbatelné je taktéž jeho použití v kosmetice.

Mimo to,že má má vliv na růst vlasů  je také vynikajícím hydratačním a dobře vyživujícím a ochranným prostředkem pro všechny druhy pleti. Zabraňuje vzniku vrásek, zvyšuje pevnost a pružnost pokožky napomáhá k regeneraci pokožky. Je již dlouho a úspěšně používán v mnoha kosmetických prostředcích i v dětské kosmetice.

Nutriční hodnoty na 100g
Energie:
3850 KJ / 921 kcal; Tuky: 100 g – z toho nasycené mastné kyseliny 24.3 g, mononenasycené mastné kyseliny 45.6 g, polynenasycené mastné kyseliny 30.1 g; Vitamín E: 38.3 mg; Gamma Oryzanol: 900 mg; Bílkoviny: 0 g; Sacharidy: 0g;

Skladování:
Skladujte při teplotě od 10 do 20°C
Země původu:Thajsko