Bio kokosový cukr (500g)

Dostupnost:skladem
Číslo produktu:162
Výrobce:Wolfberry ČR
Cena s DPH:100 Kč
Do košíku:

Popis produktu Bio kokosový cukr (500g)

Bio Kokosový cukr - se vyrábí ze sladké šťávy kokosových květů. Místní domorodci musí pro získání tohoto nektaru naříznout palmové okvětí a po sesbírání z této šťávy nechávají velmi pomalým zahříváním odpařit vodu. Výsledným produktem jsou světle hnědé až žlutohnědé krystalky kokosového cukru, které mají výbornou a plnou chuť s mírně karamelovým podtónem.
Díky své sladkosti stačí při pečení či vaření použít menší množství, jelikož je sladší než ostatní cukry, sirupy či med. Ceněn je nejen pro svojí jemnou karamelovou chuť, ale i pro jeho blahodárné účinky na lidský organismus. Není rafinovaný, podporuje imunitní systém a je vhodným sladidlem pro mírné diabetiky. Obsahuje některé minerály (draslík, železo, zinek a hořčík), vitamíny skupiny B a antioxidanty, které jsou významné i v prevenci rakoviny. Lze používat na pečení a slazení od kávy po čaj, na vaření,do cereálií apod. Spolu se stévií,a javorovým sirupem je kokosový cukr skvělá a více než adekvátní náhrada "našeho bílého cukru"! Bílý cukr lze v každém jídle nahradit kokosovým cukrem. Zlepšíte chuť jídla a zvýšíte jeho nutriční hodnotu.
Pozoruhodná je taktéž informace, že kokosový cukr obsahuje inulin. Jedná se o vlákninu, která může zpomalovat absorpci glukózy a tím by se dalo vysvětlit tvrzení, že kokosový cukr má glykemický index 35.
Nutriční hodnoty na 100g: Energie: 376 kcal/3753 kJ; Sacharidy: 92.9 g; Bílkoviny: 1.0 g; Tuky: 0.1 g – z toho nasycené 0.04 g; Vláknina: 0.5 g; Cholesterol: 0 g; Sodík: 372 mg
Země původu: Indonésie