Agáve sirup v prášku,bio (200g)

Dostupnost:skladem
Číslo produktu:161
Výrobce:Wolfberry ČR
Cena s DPH:95 Kč
Do košíku:

Popis produktu Agáve sirup v prášku,bio (200g)

Agáve sirup v prášku,bio - sirup z Agáve se vyrábí ze sladké šťávy,která vytéká z listů po naříznutí této exotické rostliny.

Agávový sirup obsahuje něco mezi 70 až 90 procenty fruktózy, jedná se tedy o přírodní sladidlo s největším podílem tohoto jednoduchého cukru.

Tento sirup je už poměrně rozšířeným přírodním sladidlem, ne vždy se ale hodí jeho medová konzistence. Mnozí proto ocení usušený sirup ve formě jemného sladkého pudru. Prášek-pudr má lepší vlastnosti než cukr a díky vysokému obsahu fruktózy má nízký glykemický index (cca 30).Nízká hodnota glykemického indexu je dána nižším obsahem glukózy,ale o to vyšším obsahem fruktózy. Fruktóza skutečně po konzumaci nezvedá hladinu krevního cukru (glykémii),ale její dlouhodobá nadměrná konzumace,ostatně jako nadměrná

konzumace jakéhokoliv jednoduchého cukru nese vážná zdravotní rizika!

Fruktózu můžeme i nadále doporučit diabetikům jako náhražku běžného cukru,jelikož v malém množství neškodí a stále je považována za lepší variantu než bílý cukr. Rostlina obecně  posiluje činnost žlučníku,trávení tuků,působí preventivně proti usazování cholesterolu v cévách a obsahuje širokou škálu vitamínů a minerálů (železo, vápník, hořčík, fosfor, draslík, zinek, měď, mangan, selen, sodík, vitamin A, B, C, E, K.)

Obsahuje i inulin,který funguje jako vláknina.Ta má pozitivní vliv na zdravou střevní mikroflóru a správnou činnost střev. Pudr z Agáve se velmi dobře tráví a podporuje metabolické funkce.Sladidla z Agáve jsou výrazně sladší než většina podobných produktů, používají se proto v mnohem menším množství. Agáve pudr má v kuchyni široké využití. Hodí se při pečení,vaření,doslazování kaší,cukrovinek nebo čaje.

Složení
Fruktóza 78 %, Glukóza 8 %, Sacharóza 3 %, Agáve Inulin 6 %, Maltodextrin 5 %

Nutriční hodnoty ve 100g
Energie:
1603 kJ/ 378 kcal; Tuky: 0 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g; Sacharidy: 91,0 g; z toho cukry: 86,0 g; Vláknina: 7,0 g; Bílkoviny: 0 g; Sůl: 0 g

Země původu: Mexiko