Goji - Kustovnice čínská (Lycium chinense)
je právem řazená mezi nejhodnotnější ovoce planety.Plody Goji(gódži) jsou jasně červené bobule jež obsahují až 21stopových minerálů včetně silných antioxidantů.
Nezanedbatelný je také obsah 18 druhů aminokyselin .Obsah karotenoidů je větší než u mrkve a taktéž obsah vitamínu C mnohonásobně převyšuje (váhově) vitamín C obsažený v pomerančích.Goji je také zdrojem vitamínu řady B1,B2,B6 a E, nezanedbatelný je i vysoký obsah železa asi 11mg na 100gramů.Kustovnice je momentálně řazena mezi nejsilnější antioxidanty!
Polysacharidy upevňující imunitní systém jen podtrhují vyjímečnost tohoto ovoce!
Proč užívat Kustovnici čínskou:
... vědecké studie potvrdily, že významně zpomaluje stárnutí...
DÁLE NELZE MOMENTÁLNĚ DLE NAŘÍZENÍ EU ZVEŘEJNIT
Používaní Goji záleží výhradně na Vaší fantazii zda je přidáte do cereálních směsí
případně si uděláte výživný koktejl nebo čaj.
Doporučuje se užívat minimálně 10-30g bobulí,což je malá hrst,denně v průběhu
alespoň dvou týdnů.
Kustovnice čínská je vhodná do výživných koktejlů, vývarů, jako doplněk do salátů, koláčů i zákusků.
Plody kustovnice nemají žádné toxické účinky. Avšak osoby s vysokou teplotou by ji neměly užívat, protože kustovnice může vyživovat i bakterie a viry, které zapříčinily teplotu. Jako mnoho plodů, také kustovnice může způsobit řídkou stolici, takže osoby trpící na průjmy by měly užívání vynechat.