Kakaové boby nepražené,Peru (100g)

Dostupnost:skladem
Číslo produktu:014
Výrobce:Salvia Paradise,ČR
Cena s DPH:90 Kč
Do košíku:

Popis produktu Kakaové boby nepražené,Peru (100g)

Kakaové boby nepražené,neloupané z Peru(Theobroma cacao) Kakaové boby jsou sušené plody kakaovníku. Obsahují velké množství zdraví prospěšných živin, které však zůstanou nejlépe zachovány při šetrném zpracování bez pražení. Kakaové boby obsahují přes 300 různých látek a mají jeden z nejvyšších obsahů antioxidantů v potravinách vůbec,což z něj činí jednu z nejkomplexnějších potravin planety. Užívání čistého kakaa doplňuje hladinu hořčíku v organismu a zabraňuje jeho předčasnému stárnutí. U produktu,který již prošel procesem pražení je obsah antioxidantů až 20x nižší! Z tohoto důvodu nabízíme výhradně boby nepražené a navíc neloupané,jelikož ze slupek kakaových bobů lze připravit povzbuzující nápoj a pro tento účel se dokonce i samostatně prodávají. Nabízíme prakticky "dva produkty v jednom". Nápoj znali již staří Aztékové. Jeho jedinečnost nespočívá pouze v lahodnosti chutě,ale i v relaxačních a afrodiziakálních účincích. (Polévkovou lžíci slupek zalijeme 2dcl horké vody a necháme 5 minut louhovat - podáváme teplé či ledově chlazené). Vzhledem k tomu,že slupky jsou tenké jako papír jejich oloupání nepředstavuje žádný problém.Slupky taktéž úspěšně používají zahradkáři při výrobě mulče nebo při pěstování orchidejí.

Kakaové boby se řadí mezi SUPERPOTRAVINY, jsou skvělým antioxidantem, antistresorem a adaptogenem obsahují látky přímo ovlivňující psychickou pohodu a výkonnost organismu. Kakao příznivě ovlivňuje funkci mozku a celý centrální nervový systém. Pocit uvolnění se dostavuje velmi rychle. Dochází k rozjasnění očí, mysli a ke zvýšení chuti do života. Kakaové boby jsou skvělým pomocníkem při studiu, či psychicky a fyzicky náročných zaměstnáních a úkonech.

Chuť surového nepraženého kakaa = nejčokoládovější čokoláda!

Cítíte se dobře po pozření čokolády? Počkejte až okusíte kakaové boby! Kakaové boby obsahují několikanásobně více energizujících látek. Čokoláda je již ředěna a vzhledem k přidávaným látkám je to vlastně velmi "nepovedené dítě" pravého přírodního kakaa!

Osobní zkušenost: plody lze bez problémů pojídat celé i se slupkou,jelikož při loupání se některé drolí a rozpadají se na malé kousky. Chuť není moc rozdílná od již oloupaných  bobů a navíc se hned znásobují blahodárné účinky. Taktéž je možné boby namočit,například přes noc do vody,chuťové vlastnosti také doznají  pro mnohé výrazných změn.Stejně tak, když boby necháte delší dobu volně položené v misce, jelikož jsou hydroskopické,pro někoho obtížná slupka půjde lépe odstranit. Na obrázku tmavě zbarvené boby jsou zbaveny slupky,která je sice energeticky velmi výživná,nicméně trochu potlačuje pravou chuť bobů a někomu třeba i vadí - proto  můžete zkusit více variant.

Chuť mohou různí lidé klasifikovat rozdílně,pokud ovšem očekáváte laskominu s chutí "klasické" přeslazené čokolády, není tomu tak,ovšem z energetického hlediska je nárůst energie a potlačení únavy velice znatelné!

Pokud boby konzumujete k vůli jejich mimořádným vlastnostem  pro Vaš organizmus budete určitě spokojeni.