Konopná semena,loupaná (500g)

Dostupnost:momentálně nedostupné
Číslo produktu:085
Výrobce:Solia, spol. s r. o. ČR
Cena s DPH:170 Kč

Popis produktu Konopná semena,loupaná (500g)

Konopná semena,loupaná - (Cannabis sativa) - neobsahují omamné látky! Konopné semeno obsahuje 34% proteinu, 44% tuků a 12% uhlovodíků. Konopný protein je složen ze všech 20 aminokyselin včetně 8 esenciálních. Vyloupaná konopná semena mají jemnou oříškovou příchuť. Semínka obsahují zcela kompletní bílkovinu, takže jsou důkazem toho, že rostlinná strava může být plnohodnotnou náhradou konzumace živočišných produktů. Konopná semena mají vyvážený obsah nenasycených mastných kyselin včetně omega-3 a omega-6. Tyto tuky jsou v těle přeměněny na látky podobné hormonům, zvané prostaglandiny, které řídí řadu důležitých funkcí jako růst, vitalitu a duševní pohodu. Dalším důležitým tukem, který konopná semena obsahují je gama-linolenová kyselina. Lidé s ekzémy a jinými kožními problémy často mívají této živiny nedostatek, proto jim pojídání konopného semínka nebo konzumace oleje z nich pomáhá zmírnit obtíže. Vědci je velmi oceňováno a doporučují jej například na kardiovaskulární onemocnění, metabolické potíže, hormonální změny, proti únavě,vyčerpání,stresu a depresi,cukrovce,vypadávání vlasů a lámavosti nehtů,bolestem pohybového aparátu (klouby, svaly, šlachy),správnému vývoji mozku a paměti, k hydrataci všech důležitých orgánů a pokožky našeho těla.

Dále by je měli užívat také lidé, kteří trpí vážnějšími onemocněními jako je rakovina, AIDS, roztroušená skleróza, Alzheimerova a Parkinsonova choroba. Velice důležité je pro kojící matky, protože podporuje laktaci,také u děti semínko hraje důležitou roli ve správném vývoji mozku, koncentrace a snadnějšímu učení se novým věcem.Pouhá lžíce konopných semen dodá dospělému člověku minimální denní dávku všech potřebných živin. Konopné semínko by tedy mělo patřit mezi hlavní potravu dospělých a dětí. Tento produkt ekologického zemědělství je vhodný  k přímé spotřebě, do cereálních snídaní, do jogurtů nebo na výrobu lahodného konopného mléka vysoké nutriční hodnoty.

V konopných semenech se nacházeji nejúplnější jedlé a zároveň plně využitelné bílkoviny. Konopná bílkovina vyniká nejvyšší stravitelností a biologickou hodnotou v rostlinné říši. 

  • Země původu Litva.