Kurkuma mletá (100g)

Dostupnost:skladem
Číslo produktu:128
Výrobce:Day Spa Shop s.r.o. ČR
Cena s DPH:40 Kč
Do košíku:

Popis produktu Kurkuma mletá (100g)

Kurkuma mletá ( Curcuma longa ) taktéž indický šafrán se používá v indickém léčitelství více než 4000 let. Zmínky o jejich  léčivých schopnostech jsou zaznamenány například v nejstarší ucelené medicíně na světě v ajurvédě. Kurkuma patří mezi přírodní antibiotika s protibakteriálním a protivirovým účinkem. Kurkuma podporuje funkci vnitřních orgánů, povzbuzuje trávení a pročišťuje krev, snižuje hladinu cholesterolu v krvi a ochraňuje tak před vznikem infarktu a mozkové mrtvice. Kladně působí i na psychiku člověka.Je močopudná odstraňuje zácpu a povzbuzuje krevní oběh,její esenciální olej podporuje tvorbu žluči a vývod žlučníkem.
Kurkuma je velmi důležitou léčivou rostlinkou dnešní moderní doby. Díky svému obsahu kurkuminu pomáhá chránit náš organismus před negativním účinkem volných kyslíkových radikálů, působí jako ŠPIČKOVÝ přírodní antioxidant s vysokou hodnotou ORAC. Kurmin je dokonce klíčovým prvkem některých antioxidačních preparátů, které se užívají k pročištění a uzdravování organismu.V mnoha studijích se opakovaně prokazuje,že kurkumin účinně odstraňujě toxický HLINÍK!!! Prokazatelně brání vzniku poruch paměti a chování, oxidativnímu poškození mozku a nahromadění hliníku v mozku.Taktéž se využívá v potravinářství k dobarvování sýrů, cukrovinek, omáček i likérů. Nutno podotknout, že na rozdíl od chemických „éček“ NENÍ kurkumin zdraví škodlivý.V tradičním indickém léčitelství se používá kurkuma v kombinaci i s jiným kořením. Bylo zjištěno, že je pak dosahováno ještě lepších účinků této byliny a dochází i k urychlení jejího léčivého působení. Například při jaterních potížích se míchala kurkuma se zázvorem Má jemnou, kořenitou chuť a vůni. Užívá se v asijských kuchyních do omáček a vařené rýže, kterou zbarví krásně do žluta,ale také například jako lék proti kašli,kdy se jedna lžíce medu smíchá se lžičkou kurkumy a podává několikrát denně. Pomáhá nejen při kašli, ale ulehčí při zahlenění, které provází i jiné záněty dýchacího ústrojí.V kuchyni je určitě žádaným a dobrým pomocníkem, jak již bylo řečeno nejen k dochucování pokrmů.Kurkumu přidáváme mimo výše uvedené taktéž do smažených vajíček,dušeného zelí,marinád,brambor,polévek,pod maso při dušení cibule atd.Kurkumin podaný samostatně je tělem velmi špatně absorbován a tělo si z něho vezme a použije jen zanedbatelnou část,proto nejlepší čas pro užívání je vždy během jídla, kvůli jeho navázání na tuky! Nezapomínejme na toto zázračné koření právem označované jako superpotravina, zdravou alternativu umělých barviv a různých chemických náhražek! Na závěr to nejdůležitější, nejlépe je vždy podávat kurkumu společně s pepřem,jelikož alkaloid piperín obsažený v pepři zvyšuje až 20-násobně biologickou účinnost kurkumínu a mění ho na vysoce účinný lék!!!

Země původu: Indie.

http://bylinky.doktorka.cz/ucinek-kurkumy-je-srovnatelny-s-mnoha-leky/

 

http://bylinky.doktorka.cz/kurkuma-nejen-koreni