Himalájská růžová krystalická sůl (jemně mletá) je kamenná sůl pocházející ze severního Pákistánu, kde je již po staletí těžena a mleta. Himalájská sůl je přírodní produkt zpracovaný přirozenou cestou a obsahuje oproti běžné soli (ve stopovém množství) navíc důležité prvky, jako je vápník, hořčík, železo, zinek, měď, nikl.Právě železo způsobuje její růžové zabarvení. Díky pravidelné krystalické stavbě má sůl silné přirozené, živototvorné síly pro naše orgány a nervy. Běžná kuchyšká i mořská sůl bohužel obsahuje také protihrudkující látky, které našemu organismu příliš neprospívají.
Sůl je samozřejmě100% přírodní bez jakýchkoliv přídavků např. glutamanu,lepku, barviv či konzervantů.
Použití: pro přípravu slaných i sladkých pokrmů ať už studených či teplých. Jako součást pleťové masky, jako sůl do koupele.
Země původu: Pákistán