Rýžový sirup bio (400ml )

Dostupnost:skladem
Číslo produktu:166
Výrobce:Wolfberry ČR
Cena s DPH:60 Kč (80 Kč)
Do košíku:

Popis produktu Rýžový sirup bio (400ml )

Rýžový sirup jako sladilo se používá v teplé i studené kuchyni. Uplatnění najde při pečení dezertů nebo domácí  granoly (křupavé zapečené müsli) a šmrnc dodá třeba snídaňové kaši. Rýžový sirup je díky světlé barvě také vhodný na slazení bílých krémů, například z kokosového mléka. Rýžový sirup patří mezi chutné alternativy bílého cukru, je ale méně sladký. Jeden šálek cukru nahradí asi 1 a 1/4 šálku rýžového sirupu. Při pečení je ale kvůli jeho konzistenci vhodné ubrat stejné množství jiné tekutiny, například dát do těsta méně mléka a oleje. Příliš vhodný není na slazení kávy a čaje. Předností rýžového sirupu je nulový obsah fruktózy - nadměrný příjem fruktózy je spojován s mnoha onemocněními. Je přírodním sladidlem, které díky svému složení a nižšímu glykemickému indexu nezatěžuje slinivku.

V 100 g rýžového sirupu je zastoupeno přibližně 45 g maltózy, 29 g glukózy a 22 g polysacharidů. Polysacharidy jsou vlastně složené cukry, které se vstřebávají déle. V praxi to znamená, že energie se po zkonzumování rýžového sirupu uvolňuje postupně. Rýžový sirup odkyseluje organismus a nezatěžuje orgány zpracováváním sacharidů.

Nutriční hodnoty ve 100g
Energie:
1322 kJ/ 311 kcal; Tuky: 0,2 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g; Sacharidy: 76,8 g; z toho cukry: 53,6 g; Vláknina: 0 g; Bílkoviny: 0,5 g; Sůl: 0,1 g

Složení: 100% BIO rýžový sirup. Bez přidaných látek.

Země původu: Kambodža

Obsah : 400 ml/ 540 g