Stévie tekutý extrakt (50ml)

Dostupnost:momentálně nedostupné
Číslo produktu:089
Výrobce:Solia, spol. s r. o. ČR
Cena s DPH:90 Kč

Popis produktu Stévie tekutý extrakt (50ml)

Stevia rebaudiana Bertoni ( stévie sladká,stévie cukrová)

Původní oblast výskytu jsou tropické oblasti Jižní a Střední Ameriky.Jejím hlavním přínosem jsou léčivé účinky a především vysoká sladivost,průměrně 300x vyšší než u cukru (10g práškového extraktu odpovídá asi 3 kg cukru)! Hlavní látky mající tuto vlastnost jsou steviosiol-glykosidy, jenž jsou v suchých listech zastoupeny  z asi 12%. Svou pozornost na sebe upoutává (mimo extrémní sladivosti),téměř nulovou energetickou hodnotou a proto se stává novým bojovníkem proti obezitě a zdravou alternativou pro diabetiky. Pro své velmi pozitivní účinky na organismus bývá využívána jako kardiotonikum, proti vysokému krevnímu tlaku, únavě, depresím, rozšiřuje cévy, snižuje krevní cukr. Pomáhá zahánět chuť na sladké,pomáhá taktéž při odvykání kouření, protože snižuje chuť na nikotin.Jelikož je prokázána její schopnost ničit bakterie  v ústní dutině používá se i proti paradentóze a přidává se do zubních past a ústních vod.

Stévie je  více než vynikající alternativou řepného cukru a lze ji takto používat dlouhodobě.

S přihlédnutím k vysoké sladivosti je při počátečním použivání potřebná pří dávkování určitá opatrnost. (více viz. článek Stévie sladká).

U tekutého extraktu tři kapky zhruba odpovídají sladkosti lžičky cukru-to je cca 0,11ml extraktu.Celý obsah lahvičky tedy  přibližně odpovídá 450 lžičkám cukru!

Jelikož prášek ze stévie je původně světlehnědé barvy,není případný zákal extraktu na  závadu,ba právě naopak . Před použitím je dobré obsah lahvičky  dobře promíchat.

Další info také zde:http://www.novinky.cz/zena/zdravi/301385-stevii-jako-sladidlo-oceni-diabetici-lide-s-nadvahou-i-tehotne-zeny.html